Als... de film

Een middelbare schoolklas gaat op kamp en ontmoet in een bos een wat zonderlinge jongen. Hij blijkt samen met zijn moeder in een afgelegen huisje te wonen. Waarom leven zij zo afgezonderd?

Premiere Als... - 29 maart 2018

Op donderdag 29 maart 2018 gaat de spannende jeugdfilm Als… in premiere tijdens een feestelijke avond in Theater de Speeldoos!

Julien (14 jaar) leidt samen met zijn moeder Chantal een teruggetrokken bestaan. Chantal heeft deze keuze gemaakt, omdat zij verbitterd is door wat haar vroeger is aangedaan: zij is slachtoffer van pesten. Daardoor is zij een beschadigde vrouw, die rigoureus haar veiligheid beschermt tegen de buitenwereld. Chantal ziet niet wat dit doet met haar zoon. Julien is eenzaam en machteloos.

Ferron en Lieve zijn op schoolkamp. Zij ontmoeten in een bos Julien, die erg agressief reageert. De kinderen gaan op onderzoek uit: waarom wonen de moeder en haar zoon zo afgelegen? Een dagboek verklaart alles…

http://theaterdespeeldoos.nl/voorstellingen/filmvoorstellingen-2017-2018-9/ 


Cast

Laurian Serno, Lavita Werner, Jurre Pronk, May Sommer, Merle Hendriks, Jay Pothof, Anne Fleur Lausberg, Amelie Buckow, Vera Peetoom, Morena Brouwers, Thijs Frankfort,Claire Schuyffel, Thiago Klijnsma, Febe Kraan, Fatima Khanfourd, Carin Baars, e.a.

Info

Geregisseerd door:
Hans Pronk

Geschreven door:
Kevin Jansen & Hans Pronk

Geproduceerd door:
Glenn Abbink & Hans PronkDe opnames van Als… de film zijn onlangs afgerond. De film wordt geregisseerd door Hans Pronk en de opnames vonden plaats in Vught, Oss en Hoog Soeren. Pronk schreef het scenario samen met de 17 jarige Kevin Jansen. Het thema is pesten: wat kunnen de gevolgen zijn op latere leeftijd als je vroeger gepest bent? Dit onderwerp hebben de makers gegoten in de vorm van een spannende jeugdfilm.


Blog Claire Schuyffel (actrice Chantal)

Een prachtige ervaring was het om in de huid te kruipen van de vervreemde Chantal. Geen tekst, maar des te meer emotionele beleving. Een uitdaging om het personage geloofwaardig neer te zetten....

Lees meer

Blog Hans Pronk (regisseur)

Een film is een vormgegeven grondgedachte. De idee op zich is abstract, filosofisch. Maar de vorm moet de ander beroeren, ontroeren, aan het nadenken zetten. De vorm moet vragen oproepen en uiteindelijk leiden tot de vraag: wat doet deze film met mij?

Lees meer

It's a wrap!!

De opnames van Als... de film zijn achter de rug! We waren gezegend met niet alleen fantastische acteurs, maar ook een hardwerkende crew!! 

Lees meer

 Social media