Als... de film

Een middelbare schoolklas gaat op kamp en ontmoet in een bos een wat zonderlinge jongen. Hij blijkt samen met zijn moeder in een afgelegen huisje te wonen. Waarom leven zij zo afgezonderd?

Cast

Laurian Serno, Lavita Werner, Jurre Pronk, May Sommer, Merle Hendriks, Jay Pothof, Anne Fleur Lausberg, Amelie Buckow, Vera Peetoom, Morena Brouwers, Thijs Frankfort,Claire Schuyffel, Thiago Klijnsma, Febe Kraan, Fatima Khanfourd, Carin Baars, e.a.

Info

Geregisseerd door:
Hans Pronk

Geschreven door:
Kevin Jansen & Hans Pronk

Geproduceerd door:
Glenn Abbink & Hans PronkDe opnames van Als… de film zijn onlangs afgerond. De film wordt geregisseerd door Hans Pronk en de opnames vonden plaats in Vught, Oss en Hoog Soeren. Pronk schreef het scenario samen met de 17 jarige Kevin Jansen. Het thema is pesten: wat kunnen de gevolgen zijn op latere leeftijd als je vroeger gepest bent? Dit onderwerp hebben de makers gegoten in de vorm van een spannende jeugdfilm.


Blog Laurian Serno (acteur Ferron)

Als ik in de auto zat met Vera had ik er elke keer weer veel zin in, er was geen dag waarbij ik het niet leuk vond om op te nemen. Als we aankwamen op de set was het vaak heel druk en was iedereen bezig met zijn eigen dingetjes. Dan heb je je eigen routine: eerst even melden dat je er bent, omkleden, visagie, nog een kleding check, daarna een doorloop en uiteindelijk gaan we draaien.

Lees meer

Blog Claire Schuyffel (actrice Chantal)

Een prachtige ervaring was het om in de huid te kruipen van de vervreemde Chantal. Geen tekst, maar des te meer emotionele beleving. Een uitdaging om het personage geloofwaardig neer te zetten....

Lees meer

Blog Hans Pronk (regisseur)

Een film is een vormgegeven grondgedachte. De idee op zich is abstract, filosofisch. Maar de vorm moet de ander beroeren, ontroeren, aan het nadenken zetten. De vorm moet vragen oproepen en uiteindelijk leiden tot de vraag: wat doet deze film met mij?

Lees meer

It's a wrap!!

De opnames van Als... de film zijn achter de rug! We waren gezegend met niet alleen fantastische acteurs, maar ook een hardwerkende crew!! 

Lees meer

 Social media