Als... de film

Een middelbare schoolklas gaat op kamp en ontmoet in een bos een wat zonderlinge jongen. Hij blijkt samen met zijn moeder in een afgelegen huisje te wonen. Waarom leven zij zo afgezonderd?

Cast

Laurian Serno, Lavita Werner, Jurre Pronk, May Sommer, Merle Hendriks, Jay Pothof, Anne Fleur Lausberg, Amelie Buckow, Vera Peetoom, Morena Brouwers, Thijs Frankfort,Claire Schuyffel, Thiago Klijnsma, Febe Kraan, Fatima Khanfourd, Carin Baars, e.a.

Info

Geregisseerd door:
Hans Pronk

Geschreven door:
Kevin Jansen & Hans Pronk

Geproduceerd door:
Glenn Abbink & Hans PronkDe opnames van Als… de film zijn onlangs afgerond. De film wordt geregisseerd door Hans Pronk en de opnames vonden plaats in Vught, Oss en Hoog Soeren. Pronk schreef het scenario samen met de 17 jarige Kevin Jansen. Het thema is pesten: wat kunnen de gevolgen zijn op latere leeftijd als je vroeger gepest bent? Dit onderwerp hebben de makers gegoten in de vorm van een spannende jeugdfilm.


Blog Claire Schuyffel (actrice Chantal)

Een prachtige ervaring was het om in de huid te kruipen van de vervreemde Chantal. Geen tekst, maar des te meer emotionele beleving. Een uitdaging om het personage geloofwaardig neer te zetten.... Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat.


Nogal verrast was ik toen ik, na mijn auditie, direct de rol aangeboden kreeg. Enorm vereerd uiteraard en heel blij dat ik deze heb geaccepteerd. Het waren een paar geweldige draaidagen (en nachten!) waarin iedereen duidelijk alles op alles zette om een zo mooi mogelijk resultaat te behalen.


Bijzonder vond ik vooral het talent en de drive van de kinderen. Om uren in de kou buiten te staan 's nachts, om maar te wachten op het perfecte shot, dat vergt doorzettingsvermogen en bovenal: passie. Ik denk dat deze kinderen mij tijdens het project het meest hebben geïnspireerd en deze ervaring voor mij nog rijker hebben gemaakt. Dank daarvoor!


 Social media