Als... de film

Een middelbare schoolklas gaat op kamp en ontmoet in een bos een wat zonderlinge jongen. Hij blijkt samen met zijn moeder in een afgelegen huisje te wonen. Waarom leven zij zo afgezonderd?

Premiere Als... - 29 maart 2018

Op donderdag 29 maart 2018 gaat de spannende jeugdfilm Als… in premiere tijdens een feestelijke avond in Theater de Speeldoos!

Julien (14 jaar) leidt samen met zijn moeder Chantal een teruggetrokken bestaan. Chantal heeft deze keuze gemaakt, omdat zij verbitterd is door wat haar vroeger is aangedaan: zij is slachtoffer van pesten. Daardoor is zij een beschadigde vrouw, die rigoureus haar veiligheid beschermt tegen de buitenwereld. Chantal ziet niet wat dit doet met haar zoon. Julien is eenzaam en machteloos.

Ferron en Lieve zijn op schoolkamp. Zij ontmoeten in een bos Julien, die erg agressief reageert. De kinderen gaan op onderzoek uit: waarom wonen de moeder en haar zoon zo afgelegen? Een dagboek verklaart alles…

http://theaterdespeeldoos.nl/voorstellingen/filmvoorstellingen-2017-2018-9/ 


Cast

Laurian Serno, Lavita Werner, Jurre Pronk, May Sommer, Merle Hendriks, Jay Pothof, Anne Fleur Lausberg, Amelie Buckow, Vera Peetoom, Morena Brouwers, Thijs Frankfort,Claire Schuyffel, Thiago Klijnsma, Febe Kraan, Fatima Khanfourd, Carin Baars, e.a.

Info

Geregisseerd door:
Hans Pronk

Geschreven door:
Kevin Jansen & Hans Pronk

Geproduceerd door:
Glenn Abbink & Hans PronkDe opnames van Als… de film zijn onlangs afgerond. De film wordt geregisseerd door Hans Pronk en de opnames vonden plaats in Vught, Oss en Hoog Soeren. Pronk schreef het scenario samen met de 17 jarige Kevin Jansen. Het thema is pesten: wat kunnen de gevolgen zijn op latere leeftijd als je vroeger gepest bent? Dit onderwerp hebben de makers gegoten in de vorm van een spannende jeugdfilm.


Blog Robert Serno (ouder)

Als ouder moet je er wat voor over hebben: je kind speelt in de film! Brengen en halen naar allerlei plekken in het land, zonder dat je bij de opnames kan zijn: dat zou teveel afleiden. Dan weer moet er een fiets in de auto vervoerd worden, dan weer kom je in het holst van de nacht in een donker bos,  waar bij temperaturen net boven het vriespunt de opnames nog bezig blijken te zijn.


Maar Als... lijkt een heel bijzondere film te worden en het is een voorrecht om daar aan mee te kunnen doen. In Als... wordt een psychologische spanning opgebouwd zonder dat er al teveel tekst of grof geschut aan te pas komt en dat is knap. Om daar in mee te kunnen spelen: een onvergetelijke en leerzame ervaring voor je zoon. En dan zijn die al reiskilometers ook meer dan de moeite waard en een plezier om te doen.

 Social media