Als... de film

Een middelbare schoolklas gaat op kamp en ontmoet in een bos een wat zonderlinge jongen. Hij blijkt samen met zijn moeder in een afgelegen huisje te wonen. Waarom leven zij zo afgezonderd?

Cast

Laurian Serno, Lavita Werner, Jurre Pronk, May Sommer, Merle Hendriks, Jay Pothof, Anne Fleur Lausberg, Amelie Buckow, Vera Peetoom, Morena Brouwers, Thijs Frankfort,Claire Schuyffel, Thiago Klijnsma, Febe Kraan, Fatima Khanfourd, Carin Baars, e.a.

Info

Geregisseerd door:
Hans Pronk

Geschreven door:
Kevin Jansen & Hans Pronk

Geproduceerd door:
Glenn Abbink & Hans PronkDe opnames van Als… de film zijn onlangs afgerond. De film wordt geregisseerd door Hans Pronk en de opnames vonden plaats in Vught, Oss en Hoog Soeren. Pronk schreef het scenario samen met de 17 jarige Kevin Jansen. Het thema is pesten: wat kunnen de gevolgen zijn op latere leeftijd als je vroeger gepest bent? Dit onderwerp hebben de makers gegoten in de vorm van een spannende jeugdfilm.


Blog Ans van Beerendonk (Catering)

22 april was het dan zover, de opnames voor de film Als… gingen van start. Natuurlijk was ik de week daarvoor al druk bezig geweest met het menu en de boodschappen. Wat moet je toch koken voor zo’n grote groep, maar ook; hoe kan ik het naar ieders zin maken? Ik was er al snel achter, dat dat laatste niet zou lukken en heb dat ook maar los gelaten. De ene dag ging het om een warme maaltijd, de andere dag werd er alleen 's avonds gefilmd en dan weer was er eten voor de hele dag nodig.

Op dinsdag vertrok de hele karavaan richting Hoog Soeren waar ook opnames gepland stonden, met nog wel een overnachting erbij. “O jee, hoe krijg ik alles daar?” was mijn gedachte. Er werd een busje gehuurd en daardoor kon toch alles mee, gelukkig maar!!! Hoog Soeren was een leuke ervaring. Met een overnachting erbij is toch alles anders. Je leert elkaar beter kennen en ook meer waarderen in wat ieder van ons doet.


Tot en met deze opnames had ik de beschikking over een keuken, dus ook over een fornuis en alle andere noodzakelijke dingen. Maar toen kwam de donderdag,  Koningsdag nog wel. Geen keuken, dus geen fornuis, maar wel eten voor de hele club, was de opdracht. Ja, dan maar iets vanuit de achterbak van de auto. Terwijl Willem-Alexander en Maxima waarschijnlijk heerlijk zaten te dineren, toverde ik een salade uit mijn auto om de magen te vullen van de aanwezigen. Volgens mij is dat goed gelukt want diverse mensen hebben mij om het recept gevraagd.

Nou, alle eer aan mijn Spaanse vriend en kok,  Paco Jimenez, want het was zijn recept. Mijn avond eindigde in het pikdonker en verkleumd van de kou. De rest van de crew en cast trok het bos in en ik bleef achter met een aantal bange acteurs, die van alles hoorden wat er, volgens mij, niet was.

De laatste dag bij Helga thuis was weer als van ouds en was voor mij een luxe. Toen kwam het afscheid en daarbij werd weer duidelijk wat we met elkaar meegemaakt hadden. Kortom, een geweldige en toffe week met fijne mensen. Bedankt voor alles.


Ans van Beerendonk

 Social media