Als... de film

Een middelbare schoolklas gaat op kamp en ontmoet in een bos een wat zonderlinge jongen. Hij blijkt samen met zijn moeder in een afgelegen huisje te wonen. Waarom leven zij zo afgezonderd?

Cast

Laurian Serno, Lavita Werner, Jurre Pronk, May Sommer, Merle Hendriks, Jay Pothof, Anne Fleur Lausberg, Amelie Buckow, Vera Peetoom, Morena Brouwers, Thijs Frankfort,Claire Schuyffel, Thiago Klijnsma, Febe Kraan, Fatima Khanfourd, Carin Baars, e.a.

Info

Geregisseerd door:
Hans Pronk

Geschreven door:
Kevin Jansen & Hans Pronk

Geproduceerd door:
Glenn Abbink & Hans PronkDe opnames van Als… de film zijn onlangs afgerond. De film wordt geregisseerd door Hans Pronk en de opnames vonden plaats in Vught, Oss en Hoog Soeren. Pronk schreef het scenario samen met de 17 jarige Kevin Jansen. Het thema is pesten: wat kunnen de gevolgen zijn op latere leeftijd als je vroeger gepest bent? Dit onderwerp hebben de makers gegoten in de vorm van een spannende jeugdfilm.


Blog Thijs Frankfort (acteur Meester Robert)

Via Jeugd Aktief in Vught, ben ik gevraagd om auditie te doen voor de film Het Verborgen Huis. Ik heb ervaring met theater en toneel, maar een echte professionele film was nieuw voor mij. Ik heb erg genoten van de repetities. Ze waren leerzaam, effectief en vooral erg leuk! Ik vond het erg gaaf dat Hans Pronk mij vroeg om meer betrokken te worden bij het project, dus niet alleen als acteur. Zo heb ik tijdens de tweede auditieronde mee mogen jureren en werd mijn inbreng bij de repetities wat groter. Ik zag en voelde de energie groeien in de groep en ik begon steeds meer te geloven in een film waar ik in het begin al enthousiast over was. Nu met een nieuwe naam, die jullie inmiddels wel bekend zal zijn: Als…


Op de draaidagen heb ik het vooral ontzettend koud gehad! Gelukkig maakte de lol, die we samen hadden, veel goed. Ik vond het knap, hoe de kinderen hun aandacht erbij konden houden, aangezien zelfs ik soms wat moeite had met mijn spanningsboog. Ik wist het al van tevoren, maar bij een filmset ben je ook ontzettend veel aan het wachten. Dat ik mijn boek had meegenomen, was dus absoluut geen verkeerde keuze.

En nu, na jaren, kunnen we trots zeggen; ‘it’s a wrap!’ Ik wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen of zich heeft ingezet bij dit mooie project. Ik kijk uit naar de première om daar te genieten van het eindresultaat.

 Social media