Als... de film

Een middelbare schoolklas gaat op kamp en ontmoet in een bos een wat zonderlinge jongen. Hij blijkt samen met zijn moeder in een afgelegen huisje te wonen. Waarom leven zij zo afgezonderd?

Cast

Laurian Serno, Lavita Werner, Jurre Pronk, May Sommer, Merle Hendriks, Jay Pothof, Anne Fleur Lausberg, Amelie Buckow, Vera Peetoom, Morena Brouwers, Thijs Frankfort,Claire Schuyffel, Thiago Klijnsma, Febe Kraan, Fatima Khanfourd, Carin Baars, e.a.

Info

Geregisseerd door:
Hans Pronk

Geschreven door:
Kevin Jansen & Hans Pronk

Geproduceerd door:
Glenn Abbink & Hans PronkDe opnames van Als… de film zijn onlangs afgerond. De film wordt geregisseerd door Hans Pronk en de opnames vonden plaats in Vught, Oss en Hoog Soeren. Pronk schreef het scenario samen met de 17 jarige Kevin Jansen. Het thema is pesten: wat kunnen de gevolgen zijn op latere leeftijd als je vroeger gepest bent? Dit onderwerp hebben de makers gegoten in de vorm van een spannende jeugdfilm.


Blog Febe Kraan

Ik ging op vrijdagavond naar de auditie voor de film Als... Ik vond het een mooi verhaal en wilde daar graag in spelen. Het was een spannend verhaal om te spelen, maar dat leek me juist een uitdaging. Ik wilde meespelen in de film omdat ik dan help tegen pesten, hoop ik.


Na de auditie was het wachten tot ik te horen kreeg of ik mee mocht doen. Ik mocht en natuurlijk was ik erg blij. We begonnen met oefenen voor de opnames. Omdat ik niet kon oefenen op de vrijdagavond, deden we het een keer bij mij thuis. Het oefenen was fijn ik kwam door het oefenen veel beter ik mijn rol.

Tijdens het filmen voelde ik me goed in de groep! Ik heb weer een nieuwe ervaring. Ik vond het wel af en toe raar om de jonge Chantal te spelen omdat ik mezelf gelukkig nog nooit zo gevoeld heb als zij. Maar er was altijd iemand die me hielp en zo leerde ik weer meer. Ik vond en vind het heel leuk dat ik deze kans heb gekregen. Ik zou het zo over willen doen. Ik zal het nooit vergeten.

Fébe

 Social media