Als... de film

Een middelbare schoolklas gaat op kamp en ontmoet in een bos een wat zonderlinge jongen. Hij blijkt samen met zijn moeder in een afgelegen huisje te wonen. Waarom leven zij zo afgezonderd?

Cast

Laurian Serno, Lavita Werner, Jurre Pronk, May Sommer, Merle Hendriks, Jay Pothof, Anne Fleur Lausberg, Amelie Buckow, Vera Peetoom, Morena Brouwers, Thijs Frankfort,Claire Schuyffel, Thiago Klijnsma, Febe Kraan, Fatima Khanfourd, Carin Baars, e.a.

Info

Geregisseerd door:
Hans Pronk

Geschreven door:
Kevin Jansen & Hans Pronk

Geproduceerd door:
Glenn Abbink & Hans PronkDe opnames van Als… de film zijn onlangs afgerond. De film wordt geregisseerd door Hans Pronk en de opnames vonden plaats in Vught, Oss en Hoog Soeren. Pronk schreef het scenario samen met de 17 jarige Kevin Jansen. Het thema is pesten: wat kunnen de gevolgen zijn op latere leeftijd als je vroeger gepest bent? Dit onderwerp hebben de makers gegoten in de vorm van een spannende jeugdfilm.


Blog Lotte Taminiau (actrice)

De afgelopen jaren heb ik veel in het theater gestaan. Het was dan ook een mooie uitdaging om weer voor de camera te acteren. Voor de rol van de moeder van Ferron reisde ik een dag vanuit Groningen naar Oss. Ik was vroeg op de set aanwezig en werd alvast hartelijk ontvangen door Helga. Toen de rest van de crew geleidelijk arriveerde werd mij duidelijk dat ze al lange dagen achter de rug hadden. Verhalen over acteren in de stervende kou tot in de nachtelijke uurtjes gingen de ronde. Er hing een vermoeide maar saamhorige sfeer en er waren reeds enkele ‘running gags’, waar ik meteen deelgenoot van werd gemaakt. Ik ervoer dan ook enige teleurstelling dat ik maar één dag mee zou draaien. Maar lang tijd om hierbij stil te staan was er niet. Plots was er haast en moest ik snel in de make-up bij Elena. Altijd een heerlijk ontspannen momentje, hoewel er regelmatig ‘nog 2 minuten!’ werd geschreeuwd.Bij het daadwerkelijk filmen was het even inkomen. Omdat ik, vanwege mijn reisafstand, geen enkele repetitie had meegemaakt, moesten we alles ter plekke uitvinden. Het is dan altijd wennen aan elkaar. Dat het om een kleine rol met weinig tekst ging, maakte het niet eens zozeer makkelijker. Om met een paar woorden en handelingen een beeld te geven van het functioneren van een gezin en een moeder-zoon relatie, is soms juist extra lastig. Gelukkig bood Hans veel steunende feedback, waardoor er in korte tijd mooie scenes ontstonden. Al met al een zeer leuke en leerzame ervaring. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

Lotte

 Social media