Als... genomineerd voor beste short film NVIFF

Het New Vision International Film Festival is een prestigieus filmfestival, met een sterke nadruk op het ontdekken en aanmoedigen van nieuw onafhankelijk talent, het ondersteunen van visionaire films en het samenbrengen van alle elementen van het maken van films en verhalen, waaronder fictie, non-fictie, animatie en scripts .

Lees meer

Blog Lotte Taminiau (actrice)

De afgelopen jaren heb ik veel in het theater gestaan. Het was dan ook een mooie uitdaging om weer voor de camera te acteren. Voor de rol van de moeder van Ferron reisde ik een dag vanuit Groningen naar Oss.

Lees meer

Blog Carin Baars (actrice Marissa)

Bij “last in, first out” krijg je in de werksfeer meestal een vervelende smaak in je mond. Hoewel de uitspraak bij mij zeker van toepassing is bij deze film, heb ik er allesbehalve een vervelende smaak aan overgehouden. Wat was dit ontzettend leuk om mee te maken!

Lees meer

Blog Lejo Webbers (locatiehouder)

Half maart kwamen er een paar mensen van de film Als.... de locatie van Assel Don Bosco Centrum bekijken. De regisseur, de cameraman, de mensen die over de rekwisieten en setdressing gingen en iemand van de productie.

Lees meer

Blog Febe Kraan

Ik ging op vrijdagavond naar de auditie voor de film Als... Ik vond het een mooi verhaal en wilde daar graag in spelen. Het was een spannend verhaal om te spelen, maar dat leek me juist een uitdaging. Ik wilde meespelen in de film omdat ik dan help tegen pesten, hoop ik.

Lees meer

Blog Thijs Frankfort (acteur Meester Robert)

Via Jeugd Aktief in Vught, ben ik gevraagd om auditie te doen voor de film ‘Het Verborgen Huis’. Ik heb ervaring met theater en toneel, maar een echte professionele film was nieuw voor mij.

Lees meer

Blog Ans van Beerendonk (Catering)

22 april was het dan zover, de opnames voor de film Als… gingen van start. Natuurlijk was ik de week daarvoor al druk bezig geweest met het menu en de boodschappen.

Lees meer

Blog Vera Peetoom (Anika)

De telefoon gaat en je hoort dat je uitgekozen bent om mee te spelen in de film. Je weet niet wat je moet zeggen en bent ongelofelijk blij. Dan begin je aan dit geweldige avontuur.

Lees meer

Blog Piet en Anne-marie (locatiehouders)

Hans Pronk had een jaar of wat geleden gevraagd of hij voor een film wat opnamen mocht maken in en rond ons huis. Nou, dat hebben we geweten!

Lees meer

Blog Robert Serno (ouder)

Als ouder moet je er wat voor over hebben: je kind speelt in de film!

Lees meer

Blog Laurian Serno (acteur Ferron)

Als ik in de auto zat met Vera had ik er elke keer weer veel zin in, er was geen dag waarbij ik het niet leuk vond om op te nemen. Als we aankwamen op de set was het vaak heel druk en was iedereen bezig met zijn eigen dingetjes. Dan heb je je eigen routine: eerst even melden dat je er bent, omkleden, visagie, nog een kleding check, daarna een doorloop en uiteindelijk gaan we draaien.

Lees meer

Blog Claire Schuyffel (actrice Chantal)

Een prachtige ervaring was het om in de huid te kruipen van de vervreemde Chantal. Geen tekst, maar des te meer emotionele beleving. Een uitdaging om het personage geloofwaardig neer te zetten....

Lees meer

Blog Hans Pronk (regisseur)

Een film is een vormgegeven grondgedachte. De idee op zich is abstract, filosofisch. Maar de vorm moet de ander beroeren, ontroeren, aan het nadenken zetten. De vorm moet vragen oproepen en uiteindelijk leiden tot de vraag: wat doet deze film met mij?

Lees meer

It's a wrap!!

De opnames van Als... de film zijn achter de rug! We waren gezegend met niet alleen fantastische acteurs, maar ook een hardwerkende crew!! 

Lees meer