Blog Laurian Serno (acteur Ferron)

Als ik in de auto zat met Vera had ik er elke keer weer veel zin in, er was geen dag waarbij ik het niet leuk vond om op te nemen. Als we aankwamen op de set was het vaak heel druk en was iedereen bezig met zijn eigen dingetjes. Dan heb je je eigen routine: eerst even melden dat je er bent, omkleden, visagie, nog een kleding check, daarna een doorloop en uiteindelijk gaan we draaien.

Het was vaak lang wachten op de set, soms leek het nog langer omdat we vaak opnamen in de kou. Dat was maar een klein nadeeltje van de opnames, zeker als je ziet hoeveel ik geleerd heb op de set en hoeveel plezier we hebben gehad. We kregen niet alleen les in het acteren, maar ook leerden wij bepaalde aspecten over hoe je een film kan maken en wat psychologie nou te maken heeft met films maken en natuurlijk het filmen zelf en alles daar omheen.

Ik zelf vond het fantastisch om in deze film te spelen, niet alleen omdat deze cast heel gezellig is en ik acteren heel leuk vind, maar ook omdat deze film anders is dan andere films. Wat deze film nou zo speciaal maakt, is de goede verhaallijn en het duidelijke doel wat we willen bereiken. Pesten is een ernstig probleem dat veel voorkomt, niet alleen laten we de ernst van pesten zien, maar ook wat pesten met je doet op latere leeftijd. Door dit te laten zien, hopen we dat dit iets doet met mensen. Als acteur vond ik het fijn om met zo’n duidelijk doel te acteren en het was natuurlijk geweldig en leerzaam om met Hans samen te werken.