Blog Piet en Anne-marie (locatiehouders)

Wonen op de filmset.

Hans Pronk had een jaar of wat geleden gevraagd of hij voor een film wat opnamen mocht maken in en rond ons huis. Nou, dat hebben we geweten!

Zaterdag 22 april was de eerste opnamedag. Binnen de kortste keren was ons huis overgenomen door de filmploeg. Overal lag materiaal, tafels stoelen enz. werden verschoven, rekwisieten, waaronder zo’n 50 kaarsen, werden geplaatst en de crew liep in en uit alsof het nooit anders geweest was. Aanvankelijk probeerden we ons buiten te vermaken. Later hebben we toch nog een plekje in onze serre kunnen veroveren, waar we, elke keer als we de kreet “en… actie” hoorden, muisstil dienden te zijn.


De tweede opnamedag begon om 17.00 uur en eindigde om ongeveer 2.30 uur. We hadden vooraf niet in de gaten dat filmopnamen tot slaaptekort konden leiden. Ook deze dag was het weer een drukte van jewelste, maar alles liep verder op rolletjes.

De derde en laatste dag was de dag van de grote invasie. Zo rond 19.00 uur werden er ongeveer 22 kinderen gebracht door hun ouders, allen in het bezit van een rugzak met kleren. Nu was het werkelijk dringen in de serre en de overkapping achter het huis. Een voor een werden ze in de serre geschminkt en konden ze zich verkleden. Overal lagen rugzakken en kleren, een kinderfeestje was er niks bij. Voor ons bleef niet veel meer ruimte over dan een vierkante meter in de serre. Deze laatste opnamedag duurde tot ongeveer 2.00 uur.


Bovenstaande is natuurlijk wel een beetje ironisch bedoeld. We vonden het een leuke ervaring om te zien hoe het maken van een film in zijn werk gaat. Jullie zijn een leuke ploeg, die, wat wij ervan gezien hebben, op een gezellige manier samen iets moois tot stand brengen.

Piet en Anne-Marie