Blog Lejo Webbers (locatiehouder)

Half maart kwamen er een paar mensen van de film Als.... de locatie van Assel Don Bosco Centrum bekijken. De regisseur, de cameraman, de mensen die over de rekwisieten en setdressing gingen en iemand van de productie.

De temperatuur was niet echt prettig, maar er is goed overlegd. De Kampschuur en de Stal werden kritisch bekeken en goed gevonden voor de opnames. Het was leuk om het creatief proces te volgen. In plaats van de Kampschuur werd uitgeweken naar de Stal. Deze locatie was immers spannender. Assel Don Bosco Centrum heeft alle medewerking aangeboden. De  2 dagen van de opnames werden gekenmerkt door veel activiteiten. Er gebeurde van alles. De nodige fietsen werden voor de opnames geregeld, vragen moesten  gesteld en beantwoord worden. Het moest op bepaalde momenten stil zijn voor de opnames. En dan te bedenken dat Assel Don Bosco Centrum aan de spoorlijn ligt....

Ook de bewoners van boerderij de Mariahoeve, op het terrein van Assel Don Bosco Centrum, moesten rekening houden met het feit dat er een film opgenomen werd: de grasmaaimachine mocht tijdelijk niet aan de slag gaan en er moest veel gefluisterd worden. Ik had wel de indruk dat het al met al goed gegaan is. De communicatie verliep prima. Wat leuk was om te zien was dat de acteurs helemaal in hun rol zaten. Op verschillende gebieden was men actief: met het opnemen, met  schminken en overleggen.

De bewoners van Assel Don Bosco Centrum vonden het achteraf een leuke ervaring en bewonderden vooral de jonge acteurs. Weer een scene overnieuw vanwege het geluid van de trein of een overenthousiaste tuinman die niet in de gaten had, dat er door de acteurs zeer serieus gewerkt werd. Als Don Bosco Centrum vonden we het leuk om de accommodatie voor deze gelegenheid ter beschikking te stellen. Don Bosco staat voor jeugd en jongeren. De combinatie is dus prima geweest. Nu nog het eindresultaat afwachten.

Lejo Webbers
Coördinator Assel Don Bosco Centrum